El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello; el president de Pimec, Josep González; el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i la portaveu d’UGT Catalunya, Laura Pelay, han signat la Declaració a favor de la contractació pública sostenible. Es tracta d’un acord que ha de permetre dinamitzar el teixit productiu local, de les petites i mitjanes empreses, per afavorir-ne l’accés  a la contractació pública.

Pisarello ha reconegut que la petita i la mitjana empresa han estat “molt castigades” per la crisi, “han patit manca de crèdit i les conseqüències de la morositat, amb la connivència d’una part dels poders públics”, ha sentenciat. Una situació, segons Pisarello, que ha de canviar ” amb una contractació transparent i rigorosa que lluiti contra la morositat i garanteixi el pagament al subcontractista en cas que el contractista no ho faci en els terminis establerts”.

La declaració també vetllarà per les condicions laborals, “garantint el compliment dels convenis i premiant aquelles empreses que paguin per sobre dels convenis”, ha explicat Pisarello.

El president de Pimec, Josep González, creu que l’acord suposarà “una millor qualitat i preu dels concursos públics”. Per part dels sindicats, la representant de la UGT, Laura Pelay, ha demanat la possibilitat d’incorporar a les clàusules de contractació “rebutjar les empres que treballin en paradisos fiscals.”