La companyia ha fet públics els resultats aquest dijous en un acte al Recinte Modernista de Sant Pau. Les xifres presentades situen el 2016 com l’exercici que consolida la recuperació de la marca, amb un registre rècord que arriba als 232 milions d’euros de guanys. Els beneficis es repartiran també entre els 13.000 treballadors de la marca, que rebran una paga per beneficis de 480 euros.

La cúpula de la companyia ha aprofitat la presentació de resultats per fer encara un altre anunci: el del llançament, el 2018, d’un tercer tot camí, que serà més gran que l’Ateca, que ja està a la venda, i que arribarà després que es posi a la venda, a finals d’aquest any, l’Arona, que n’és el model més petit. El disseny i el desenvolupament del nou vehicle, que encara no té nom, es faran a Martorell i la fabricació, a Alemanya.

Seat i la ciutat de Barcelona

El president de Seat, Luca de Meo, ha elogiat Barcelona com a ciutat intel·ligent i innovadora, i s’ha mostrat convençut que en les properes setmanes podran anunciar la ubicació de la primera gran botiga insígnia de la companyia a la ciutat. Segons De Meo, “Barcelona està creixent, i Seat està creixent amb la ciutat […]. És un nou pas per donar una presència física a la marca a una de les àrees més prestigioses i visitades”. A hores d’ara estan estudiant tres espais per situar-la, que no han volgut concretar.

Preguntat sobre les mesures impulsades a Barcelona contra la contaminació, De Meo considera que “ens haurem d’adaptar al que les autoritats puguin decidir“, i en aquest sentit afegeix que “juguem amb moltes cartes. Parlem d’hibridar alguns motors en generacions futures i de millorar els motors de gasolina i dièsel”.