SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Si Barcelona hagués utilitzat aquest sistema europeu de comptes, s'hauria visualitzat que tenia uns dèficits importants en els darrers tres anys." JOAN B. CASAS, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya "Tota la informació derivada dels comptes públics sigui dèficit, endeutament o ingressos té moltíssima importància per a les polítiques i els acords que es prenguin." SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "En aquests moments, no hi ha millor política que fer una política rigorosa dels recursos públics perquè això és el que permet tenir credibilitat i confiança, rigor per gestionar els diners, per orientar-los i prioritzar-los."

Utilitzar aquest sistema europeu permet homogeneïtzar els pressupostos amb la resta d’estats membre, i controlar-los en tot moment amb uns criteris establerts per Europa. D’aquesta manera, s’eviten possibles dèficits no previstos i la gestió és més transparent. El govern ja es va adaptar a la normativa europea fa un any, però ara col·laborarà amb el Col·legi d’Economistes per assessorar-se millor. “Cal el paper del col·legi per ajudar-nos amb els canvis legislatius, a marcar criteris i a seguir el camí que ja vam iniciar amb l’entrada al govern”, ha destacat Sònia Recasens, tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació.

Per la seva banda, el Col·legi d’Economistes ha destacat la importància d’aquest acord atès el “prestigi internacional i l’accés als mercats” de l’Ajuntament de Barcelona. “És molt bo que avancem cap a una metodologia que regeix la informació dels comptes públics en l’àmbit europeu”, ha assegurat Joan B. Casas, degà del col·legi.