Són tres dels convidats que participen en el nou servei d'àpats en companyia al districte de Gràcia. Un projecte destinat a persones majors de 65 anys que viuen soles o que necessiten suport per cobrir les necessitats d'una alimentació adequada. ESPERANÇA JUNYENT: "No vaig a un menjador, vaig a un restaurant de 10 estrelles". L'Esperança és una d'elles. Té 75 anys i viu sola. ESPERANÇA JUNYENT "Jo no faig cap mal. vinc a descansar una mica i a no pensar què faré i t'evites el ai que tinc la paella al foc". El nou menjador disposa de 30 places i és un dels 25 que hi ha repartits a tota la ciutat. El preu del servei va en funció de la renda i pot oscil·lar entre els 50 cèntims i els prop de quatre euros. PILAR MINGUILLÓN, directora del Centre Social Coll-Teixonera "Poden estar menjant arròs o pasta per estalviar perquè no els arriba. I amb aquest recurs intenem paliar això. Els dinar és adeqüat de proteïnes perquè la gent pugui menjar el que va bé. També mengen acompanyats que els hi va bé Però no només això. Un cop acaben de dinar, poden participar en les activitats que es fan al centre destinades a la gent gran. NATÀLIA BOSCH, dinamitzadora del Centre Social Coll-Teixonera "Tallers de memòria, manualitats, llegim la premsa." Les persones són ateses de dilluns a divendres no festius durant 11 mesos l'any. Durant l'any passat es van servir més de 145.000 àpats a tota la ciutat

Des de dilluns el districte de Gràcia disposa d’un nou menjador i amb aquest ja n’hi ha 25 repartits per tota la ciutat. L’objectiu del servei és dotar l’usuari d’una bona alimentació i també el fet de menjar acompanyat. El programa té un preu que varia en funció de la renda de l’usuari i que va des dels 50 cèntims per àpat fins als 3,90 euros. L’Ajuntament ha incrementat un 35% el pressupost destinat al programa Àpats en Companyia.

300 noves places abans d’acabar l’any

L’Ajuntament té previst obrir tres nous menjadors socials amb un total de 300 places diàries noves abans d’acabar l’any, als districtes de l’Eixample, les Corts i Sarrià Sant-Gervasi. Amb aquests nous menjadors, la ciutat disposarà de 17 menjadors amb més de 1.500 places i s’estendrà a tots els districtes de la ciutat.

En un comunicat, l’Ajuntament assegura que la dotació econòmica destinada als menjadors socials al pressupost de 2012 ha augmentat un 69%, el que ha permès obrir tres nous menjadors i arribar a tots els districtes de la ciutat.