(ACN) El Gastronomic Forum Barcelona 2022 ha reunit més de 16.000 professionals —entre restauradors, compradors i distribuïdors— en l’esdeveniment que s’ha celebrat fins a aquest dimecres a la Fira de Barcelona. 300 expositors i 140 ponents han participat en el saló, amb protagonisme dels aliments vegetals i la cuina sostenible i compromesa socialment.

Els responsables del Gastronomic Forum Barcelona han celebrat que hagi estat un “referent per a la dinamització econòmica del sector”, la capacitat d’innovació del sector i la voluntat de debatre els grans reptes i tendències. L’organització ha anunciat que el saló es tornarà a celebrar al mateix lloc del 6 al 8 de novembre del 2023.

Premis gastronòmics nacionals i internacionals

En un comunicat, han explicat que en el fòrum s’han lliurat els premis de diversos concursos. Així el Cuiner 2022 se l’ha emportat Fran Agudo, del , de Barcelona. Els premis Innoforum han reconegut productes innovadors com les tallarines sostenibles i la mel amb cacau. Els premis Josep Mercader han distingit la trajectòria del restaurant centenari Can Culleretes, de Barcelona, i la del xef Víctor Quintillà, del Lluerna, a Santa Coloma de Gramenet, entre altres locals i especialitats.

Pel que fa a la cuina dolça, Panes Creativos i L’Atelier Barcelona s’han proclamat guanyadors del VII Concurs Millor Panettone Artesà d’Espanya 2022, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

El Gastronomic Forum Barcelona també ha estat escenari de la cerimònia de lliurament dels premis internacionals We’re Smart World Awards, que reconeixen els millors establiments de cuina vegetal del món i en els quals De Nieuwe Winkel, dels Països Baixos i del xef Emile van der Staak, ha rebut el premi al millor restaurant de cuina vegetal.

El Invernadero, de Madrid i de Rodrigo de la Calle, s’ha alçat amb el segon lloc en aquesta categoria i el seu restaurant Virens, de Barcelona, ha guanyat el Discovery Award.

Fòrum solidari

D’altra banda, els organitzadors del fòrum han explicat que el Banc dels Aliments té previst recuperar més de 1.500 quilos d’excedents alimentaris del saló que distribuirà entre els seus usuaris.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a