vaga fruites verdures barcelona
Foto: Àlex Recolons (ACN)

(ACN/Redacció) CCOO ha convocat una vaga de majoristes de fruites i verdures de la demarcació de Barcelona coincidint amb el llarg pont de desembre. El sindicat ha anunciat aquest dimecres l’aturada per als dies 5 i 7 de desembre. CCOO ha decidit no signar el preacord sobre el conveni de majoristes assolit aquesta setmana per la patronal del sector i UGT en considerar que no garanteix el poder adquisitiu i empitjora les condicions de les persones que treballen al sector.

“No té el suport de la majoria de la part social que forma part de la taula de negociació del conveni, que en aquest cas és CCOO”, ha avisat el sindicat.

Convocada una aturada indefinida de transportistes a partir del 14 de novembre del 2022
L’acció ha estat convocada per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport, que ja va aturar-se al març d’aquest any durant 20 dies

Un preacord signat sense consens

L’assemblea de treballadors del sector, que es va celebrar aquest dilluns a Mercabarna, va acceptar anar a la vaga si la patronal no canviava els seus plantejaments. “El preacord signat en solitari per UGT només preveu una vigència d’un any i no assegura que les persones que treballen al sector no perdin poder adquisitiu, ja que no incorpora clàusula de revisió salarial”, apunta CCOO.

En aquest sentit, indica que tampoc s’ha aconseguit una reducció de la jornada laboral, com proposava la plataforma sindical, i s’incorporen algunes mesures que empitjoren les condicions actuals, com l’ampliació del període de prova per a les noves contractacions. Tanmateix, CCOO insta la patronal i UGT a fer “marxa enrere” i asseure’s a negociar un nou conveni.