Tot ha d'estar calculat al mil·límetre per a la desfilada. Avui una de les promeses del disseny català, premi Modafad i millor dissenyador espanyol jove, el barceloní Guillem Rodríguez, presenta la col·lecció "Manifesto" al 080 i no vol deixar res a l'atzar. Aquesta desfilada s'ha de convertir en tota una declaració d'intencions que traslladarà a la seva propera parada, la fira de dissenyadors emergents Who's Next de París. GUILLEM RODRÍGUEZ, dissenyador: "A Paris es purament venta i realment tota la part de venta es tota la part que potser no acostuma a agradar però que és una realitat que si no hi ha venta no pot aver-hi una passarel·la." Qui ja té bona part del camí fet és la dissenyadora catalana Sita Murt. Aquesta empresària, nascuda a Igualada, ha aconseguit construir una de les marques més respectades en un sector molt tocat per la crisi. Amb botiga pròpia a París, 50 desfilades i 90 anys de tradició familiar en el tèxtil, podríem pensar que el seu equip ja no passa gaires nervis en aquestes cites. SITA MURT,dissenyadora: "Jo sóc molt exigent, el que passa és que tota la gent que està amb mi en saben molt. Molt contenta amb l'equip que tinc que son gent molt jove i amb le tema de la 080 els talents emergents son els que tots hauriem de mirar de animar una miqueta perquè és clar és el futur de la moda." La proposta andrògina de Guillem Rodríguez reflexa un home del segle XXI sense complexos i ve a demostrar que la moda masculina comença a guanyar cada cop més pes en el sector. Amb "Bloom" Sita Murt segueix la seva estela de colors aquarel·lats i teixits delicats que fan les delícies de les seves clientes. Dos mons que poden semblar distants però que comparteixen un mateix objectiu, consolidar i projectar la moda catalana.

Nervis però molta maduresa. Malgrat la carrera meteòrica de Guillem Rodríguez gràcies, en bona part, al premi Modafad que va rebre tot just en acabar la carrera, aquest dissenyador mostra tenir les coses ben clares. Ja ho diu el títol de la col·lecció que ha presentat al 080, “Manifesto“, és a dir, la seva declaració d’intencions. L’abstracció i la col·laboració d’artistes com l’artista Alba Rihe comencen a marcar el camí de Rodríguez, que tot apunta que estarà ple d’èxits.

Qui ja conviu amb l’èxit és la igualadina Sita Murt. Aquesta dissenyadora i empresària catalana ha aconseguit fer-se un espai en el sector del tèxtil català. Amb 1.500 punts de venda arreu del món, la marca passa per un dels seus millors moments. Ambdós formen part de l’esperit del 080, joves creadors i marques consolidades lluitant plegades per posar Barcelona en el mapa de les cites de moda internacionals.