Modernisme... i molta moda. Els expositors ultimen els preparatius del 080 contra rellotge. Com aquest jove cordovès, que literalment, ha desfet maletes. MIGUEL GARCIA, dissenyador de Miguel Alex "Quiero ver como reacciona el público catalán con mi propuesta porque utilizo materiales nuevos en la ropa como la madera y la piedra." Una quarantena de dissenyadors i marques de cosmètics i de complements han transformat els jardins de Sant Pau en un aparador de moda. Al backstage, els models s'emproven la roba de la passarel·la i es fotografien tots els "fittings", els conjunts, per no cometre cap error el dia de la desfilada. Davant la càmera, cares conegudes com el model Jon Kortajarena, en un escenari que no deixa indiferent a ningú. JOSEP ABRIL, dissenyador 0422. "Aquesta història que anem canviant, el Born, ara aqui... és divertit. I sobre tot la gent ve amb moltes ganes no se si de veure els desfiles o els espais. Està bé que aquests espais no siguin només pels turistes." DANIELA BRAGA, model "És increïble, és preciós. És la primera vegada que sóc aquí per desfilar, hi he estat abans per vacances. És molt bonic. Faré 14 desfilades. Desigual, Custo Barcelona, Mango..." Ambient... GERARD ESTADELLA, DJ de la 080 Barcelona Fashion "Estic fent la prova de Sita Murt amb la música que hem conjutnament amb ella, fent les proves de só de llum." Fins divendres es presentaran les col·leccions de primavera-estiu de 32 marques.

Després d’alguns intents -no s’havia fet abans perquè les obres no havien acabat- el Recinte Modernista de Sant Pau finament es vesteix de gala per convertir-se en l’escenari de la 14a edició del 080 Barcelona Fashion. Alguns dels pavellons modernistes de Domenech i Montaner i també els exteriors s’han habilitat per mostrar les tendències de la primavera-estiu 2015.

Garnn, la model estrella

La firma Mango torna a ser l’encarregada d’inaugurar el certamen, a les 20 h, i ho farà captant l’atenció del públic amb una de les models més reconegudes del moment, Toni Garnn. La model alemanya, un “àngel” de la firma Victoria’s Secret és la nova conquesta de l’actor Leonardo di Caprio, un afegit més de l’expectiva que pot generar quan apegui. De noms masculins, en destaquen Andrés Velencoso i Jon Kortajarena, que ja són uns veterans d’aquesta passarel·la. També es podrà veure la model brasilera Adriana Lima, que aquest cop visita el 080 perquè serà presentada com nova imatge de Desigual per a les properes temporades.

34 dissenyadors

El certamen inclourà durant una setmana sencera les desfilades d’Aldomartins, Bcn Brand, Brain & Beast, Bóboli, Celia Vela, CDN by Cóndor, Custo Barcelona, Desigual, Escorpion, Georgina Vendrell Menswear, Guillem Rodríguez, Guillermina Baeza, Josep Abril, Juanmabyelcuco, Justicia Ruano, Krizia Robustella, Lebor Gabala, Manuel Bolaño, Menchén Tomàs, Miriam Ponsa, Natalie Capell, Naulover, Pablo Erroz, Punto Blanco, Sita Murt (que enguany celebra el 90è aniversari), Slazenger, Tcn, Torras, Txell Miras, Who, Yerse i Zazo&Brull. Per primera vegada la firma de moda masculina Scalpers aterra al certamen amb el XX duc de Feria, Rafael Medina, que s’encarregarà de cloure les desfilades divendres.

En els jardins del Recinte Modernista de Sant Pau s’instal·laran fins a 40 botigues efímeres, les “pop-up stores”. Tant aquests comerços temporals, com els estands dels patrocinadors i el Village seran oberts al públic en general. L’organització del 080BF distribuirà fins a 2.000 bosses entre els comerços i establiments del voltant del Recinte Modernista per promocionar el certamen i el comerç de proximitat amb el lema: “Comprar al barri està de moda”.

Chapman, la dissenyadora de la catifa vermella

Qui farà del 080 un esdeveniment més internacional serà la dissenyadora britànica de la firma Marchesa, Georgina Chapman. La creadora donarà el tret de sortida del certamen donant suport a la inauguració de la Pop Up Store del Barcelona Designers Collective de la Roca Village. Chapman és una de les creadores preferides per moltes famoses, que llueixen els seus dissenys a les catifes vermelles.