Treballar en xarxa, ens fa ser més creatius? Pensar, comunicar-nos i actuar conjuntament, compartir objectius i recursos, potencia la creativitat? Les persones creatives són solitàries o saben col·laborar? A ‘Disruptia’, el pòdcast de pensament creatiu de betevé i Eada Business School abordem el benefici de les noves fórmules de treball en xarxa. Per Franc Ponti, professor de neurocreativitat i innovació d’Eada, la creativitat no és només individual i treballar-la en xarxa és cada vegada més habitual, gràcies en part a eines com el Mural, per exemple, que et permet fer un “brainstorming”, una pluja d’idees, amb gent que potser ni es coneix. 

Per treballar en xarxa has de ser molt empàtic i entendre’t amb altres persones
Franc Ponti, professor de neurocreativitat i innovació d’Eada

The CreativeNet és una plataforma que es dedica a connectar talent de molts àmbits diferents: moda, disseny, fotografia, art, gastronomia… La seva fundadora és la periodista Bibiana Ballbé. “És com un Linkedin de la cultura i la creativitat que uneix diferents ments creatives amb la convicció que el futur és massa complex per desxifrar-lo un mateix. Cal un esforç col·lectiu per arribar a llocs nous”. Les idees diferents col·lideixen entre si i projecten idees noves.

El món ja no va de grans líders i úniques visions, va de compartir i d’objectius comuns
Bibiana Ballbé, CEO i fundadora de TheCreativeNet

En 10 anys, el concepte del treball en xarxa ha canviat molt. “Ara ja tothom ho entén, ha crescut la forma de crear de forma col·lectiva, per exemple, amb el metavers: es troben centenars i milers de persones creant a la vegada”, opina Bibiana Ballbé, que considera que a Barcelona hi ha molt talent, molta gent fent coses interessants, en disseny, interiorisme, 3D, moda, arquitectura, o música”.

Escolta el pòdcast aquí: