L’actuació de l’Associació Moviment i Expressió al Festival SOM. Foto: Q. Pascual

La Montserrat Basterretxea és una lluitadora a favor del respecte a la diversitat i la mare del Pau i de la Júlia. Quan el seu fill tenia tres anys, el van diagnosticar d’autisme. El que primer va ser un cop molt dur s’ha convertit en una oportunitat de creixement familiar. La Montserrat és una activista a favor dels drets de les persones amb discapacitat que comparteix la seva lluita amb la Noemí Font, una altra lluitadora, autora d’aquest pòdcast, El diari de la ratolina Emma.

Noemí Font és mestra, activista per la inclusió, mare de l’Emma Joana i lluitadora incansable per la defensa dels drets de la seva filla i dels infants que, com ella, tenen una discapacitat. Ha liderat un moviment de curses infantils adaptades que no para de créixer i en la seva lluita per una escola inclusiva va aconseguir que la seva filla fos la primera alumna de Catalunya a tenir infermera a l’escola. Li agrada fer soroll a Twitter a favor d’un canvi de mirada vers una societat més inclusiva. És autora de ‘La revolució de Shiwa’ i del pòdcast ‘El diari de la ratolina Emma’.

La Montserrat Basterretxea és l’ànima de Suma Castellar, que organitza una marató al poble amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre el fet que som diversos i recaptar diners per contractar el personal de suport necessari a l’escola per atendre els infants del poble amb necessitats especials. Són tres dies de concerts i activitats dissenyades i pensades perquè tothom en gaudeixi i hi pugui participar. La marató per la diversitat també denuncia l’incompliment del decret d’inclusió per part del Departament d’Educació. Allà on l’Administració no hi arriba, sorgeixen iniciatives solidàries per recaptar diners i ajudar els col·lectius que ho necessiten.

Escolta el pòdcast aquí: