Existeixen escoles bressol inclusives a Barcelona? Malauradament només n’hi ha una que reservi fins a 9 places per a infants amb pluridiscapacitat i que té els recursos necessaris per atendre les seves necessitats: una mestra d’educació especial, un fisioterapeuta, un auxiliar d’infermeria i una educadora extra de suport. És l’Escola Bressol Municipal Trencadís, al barri de La Salut del districte de Gràcia.
El diari de la Ratolina Emma’ conversa amb la seva directora Rut Canals. L’Alba i el Rikki, els pares de la Lluna, una nena amb atàxia cerebel·losa expliquen el seu pas per l’escola i els beneficis de promoure la inclusió com més aviat millor.

Noemí Font és mestra, activista per la inclusió, mare de l’Emma Joana i lluitadora incansable per a la defensa dels drets de la seva filla i dels infants que, com ella, tenen una discapacitat. Ha liderat un moviment de curses infantils adaptades que no para de créixer i en la seva lluita per una escola inclusiva va aconseguir que la seva filla fos la primera alumna de Catalunya a tenir infermera a l’escola. Li agrada fer soroll a Twitter a favor d’un canvi de mirada vers una societat més inclusiva. És autora de ‘La revolució de Shiwa’ i del pòdcast ‘El diari de la ratolina Emma’.

Escolta el pòdcast, aquí:

Segueix el fil a twitter #diariratolinaemma