El grup de música català Xiula ha anunciat que aquest divendres publicarà una nova cançó dedicada als infants del bicibús. A ritme de disco-funk, entonant una melodia sobre reivindicació, alegria i compromís, els infants i els Xiula reclamen el dret a desplaçar-se en bicicleta de forma segura i quotidiana.

Rikki Arjuna, cantant de Xiula i participant des de fa més de dos anys del bicibús, comença la cançó amb una declaració directa: “Tenim un nou camí per anar a l’escola, amb el teu patí i una bici que mola, s’ha acabat el fum i el soroll de cotxes […] pedaleja, pedaleja”, per a continuació animar a tothom a viure l’experiència “Viu el bicibús, els carrers segurs […] Viu el bicibús, et saltes l’embús”.

Per a un un model de mobilitat sostenible

El Moviment Bicibús Catalunya reivindica i promou un model de mobilitat sostenible que prioritza l’autonomia, benestar, drets i salut dels infants. A més, busca solucions sostenibles per millorar l’entorn urbà, i reclama pobles i ciutats amb menys cotxes i motos, on moure’s de manera sostenible i saludable sigui eficaç, fàcil i segur per a tothom, especialment per a la canalla. També fa una crida a millorar la xarxa pedalable perquè sigui inclusiva, segura i apropiada per als infants; augmentar els aparcaments públics per a bicicletes i pacificar els entorns escolars. També reivindiquen el desplaçament a l’escola com a part de la educació de la mainada, no només en relació amb la seva autonomia, sinó en la reivindicació pacífica dels espais.

Un moviment global i saludable

La Societat Catalana de Pediatria ha comunicat en diverses ocasions els beneficis per a
la salut
dels infants relacionats amb l’ús de la bicicleta per anar a l’escola, subratllant la
importància de fomentar iniciatives similars al bicibús. El Moviment Bicibús Catalunya està experimentant una expansió global i captant l’atenció de polítiques públiques, persones expertes de diferents camps (mobilitat, urbanisme, salut, ciència…), activistes i mitjans de comunicació internacionals.

La cançó estarà disponible al canal de YouTube dels Xiula a partir de les 0 h del divendres 22 de març.