Els autors d”El mort viu’ s’han assabentat del premi per amics i pel web, i en un primer moment no s’ho creien, com ha explicat Martí Pavia a Barcelona FM. El pilot es va emetre durant quatre setmanes a l’espai ‘Tube d’assaig’, de BTV, però malgrat tot, no va aconseguir els 8.000 euros que necessitava per tirar endavant, i que es proposava reunir a través d’una campanya de micromecenatge a Verkami. Ara, amb el premi, els autors se senten més motivats per buscar finançament. Pavia ha assegurat que “ja hem començat a buscar productores que hi puguin estar interessades”, i el premi Ondas “ens dóna ànims i empenta”.

‘El mort viu’ és una sèrie web creada per Adrià Espí, Lluís Ferrer, Joan Losada, Martí Pavia i Jordi Porcel, tots ells estudiants de comunicació audiovisual de la UPF. La sèrie explica, amb un punt de vista àcid i negre, la història de la família Gifra i del fill petit Llàtzer, un “ni-ni” ociós. De moment només se n’ha rodat el capítol pilot, de 30 minuts.

Els espectadors han pogut veure ‘El mort viu’ a Internet, però també per la pantalla de la televisió, gràcies al programa ‘Tube d’assaig’, que impulsen BTV i la Universitat Pompeu Fabra, en col·laboració amb altres actors, com Verkami, Serielizados, Filmin i l’ESCAC.

Els Premis Ondas, que concedeix la Cadena SER, es lliuraran el 24 de novembre a l’Auditori del Fòrum.