Comissariada per William Jeffett, “Miró i l’objecte” investiga com l’artista evoluciona des de la representació pictòrica de l’objecte fins a la seva incorporació física en l’obra a través del collage i l’assemblage per explorar, posteriorment, noves tècniques com la ceràmica o l’escultura.

La selecció inclou pintures, collages, objectes, ceràmiques i escultures de la Fundació Joan Miró i d’altres col·leccions públiques i privades. Una de les obres més destacades de la mostra és ‘Ballarina espanyola’, una pintura a l’oli que forma part de la sèrie de pintures objecte de Miró.

Segons ha explicat la directora de la Fundació Miró, Rosa Maria Malet, la mostra explica com és d’important  l’objecte en l’obra de Miró tant en les pintures com en els collages o escultures i com va ser una constant en tota l’evolució artística del pintor.

“Miró i l’objecte” també mostra el desafiament que Miró va plantejar a la pintura al final de la dècada dels anys 20 i el seu paper en la transformació de la concepció de l’art del segle XX.

L’exposició podrà visitar-se entre el 29 d’octubre de 2015 i el 17 de gener de 2016.