Com si fos una loteria. Així ha explicat el guanyador del concurs Visual Decibels com viu el soroll nocturn. ÒSCAR SÁNCHEZ, guanyador de la menció especial del jurat “Normalment perdo, bé, depèn del dia però... també tinc una son profunda però tot i així perdo bastants dies, més dels que voldria.” Visual Decibels és una iniciativa per conscienciar els usuaris de l'oci nocturn de les molèsties que provoca fer soroll a les nits. Per fer-ho, han volgut implicar la gent jove en la creació del missatge. ISABEL BORRÀS, guanyadora del premi en categoria majors de 14 anys “A qui va dirigit és qui ho realitza i, per tant, jo crec que el missatge és més directe i està molt bé.” MARC JUVILLÀ, propietari d'un local d'oci nocturn “Creiem que si són ells mateixos els que estan reproduint, estan creant un missatge, ells mateixos estan rebent i ajudant a retransmetre-ho a la seva pròpia gent.” El barri de Sant Gervasi – Galvany concentra la majoria de locals d'oci nocturn del districte de Sarrià – Sant Gervasi i, això, provoca molèsties com les que explica l'Òscar Font al seu vídeo autobiogràfic. ÒSCAR FONT, guanyador del premi en categoria menors de 14 anys “Em vaig inspirar més o menys en el meu personatge que diu que li costa dormir, sí que és veritat que de vegades estàs a casa i que vols dormir i que hi ha molt de soroll i molesta, doncs això.” En aquesta primera edició s'hi han presentat 13 produccions audiovisuals. Els vídeos es reproduiran als locals d'oci nocturn del barri a l'hora de tancar i també en altres esdeveniments, com les festes majors.

El vídeo guanyador de la primera edició del Visual Decibels és el d’Òscar Sánchez i explica que poder dormir o no, de vegades, és una loteria. De fet, s’ha inspirat en la seva experiència personal i això li ha servit per guanyar 700 euros de premi. També el guanyador de la categoria de menors de 14 anys, Òscar Font, explica un cas personal amb el seu vídeo, titulat ‘Els efectes del soroll’, que li ha servit per guanyar una càmera esportiva en aquest concurs. El jurat, format per representants de veïns, propietaris de locals nocturns, professionals del món audiovisual i tècnics de l’Ajuntament, també ha premiat la sensibilitat del vídeo d’Isabel Borràs, ‘Escolta el silenci’, en la categoria de majors de 14 anys.

El festival Visual Decibels ha estat organitzat pel Districte de Sarrià – Sant Gervasi i el Casal de Joves Casa Sagnier. A aquesta primera edició s’han presentat 13 joves creadors i les seves produccions es passaran a diversos locals d’oci nocturn de Sant Gervasi – Galvany per conscienciar els usuaris més joves de la necessitat de sortir-ne en silenci per no molestar els veïns. D’aquesta manera, el que s’aconsegueix és fer una campanya de sensibilització que, a diferència del que passa generalment, ha estat creada pels mateixos a qui va dirigida: gent jove usuària, o futurs usuaris, de bars i discoteques. Així, esperen, que tingui més incidència.