L’escola Vozes, al barri de Porta, imparteix formació musical gratuïta a uns 700 nens de famílies amb pocs recursos. Una formació de qualitat gràcies al voluntariat de molts músics, com el virtuós violinista de la Filharmònica de Viena, Shkëlzen Doli, que ha ofert una classe magistral.

Considerada un exemple de bones pràctiques per la Comissió Europea, Vozes va néixer gràcies Pablo González, qui es va inspirar en el conegut Sistema Nacional de Orquestas y Coros Infantiles y Juveniles de Veneçuela, el seu país. Des del 2005 hi han passat entre 4.000 i 6.000 alumnes, que han rebut formació musical de forma gratuïta. En bona part, de famílies amb pocs recursos. “El que pretén Vozes és crear una societat, una orquestra i un cor on tots som iguals independentment dels recursos”, explica Pablo González.

Valsos i polques de Strauss

Shkëlzen Doli ha donat consells als violinistes de l’orquestra de clàssica de Vozes, que està assajant valsos i polques de Johann Strauss de cara al concert que oferirà a la Sala Pau Casals de L’Auditori el 28 de desembre. També a L’Auditori hi actuaran 13 músics de la Filharmònica de Viena, el 15 de desembre, en una Nit Vienesa.

Vozes organitza diverses formacions, com cors, grups de guitarres, de percussió i de música urbana i moderna. Un dels trets característics és que els alumnes s’integren ben aviat en alguna d’aquestes formacions.