CineXic cinema català

Òmnium Cultural posa en marxa CineXic, un festival estable de cinema familiar en català que es podrà veure en cinquanta espais i sales de projecció a Catalunya. Els cinemes mostraran una pel·lícula al mes dirigida a públic infantil d’entre tres i 12 anys. Els primers films seran el nadalenc ‘El Nadal del senyor Branquilló’ i ‘L’escombra voladora‘ i es podran veure a partir del dissabte 11 de desembre. A Barcelona, acolliran el CineXic la Biblioteca el Carmel – Juan Marsé, la Biblioteca Francesc Candel i els Lluïsos d’Horta.

70 % més de projeccions infantils en català

El cicle CineXic vol impulsar la difusió de cinema en català infantil i generar nous públics. Neix amb la voluntat de sumar i fer xarxa amb el circuit d’estrenes ja existents, però reforçant la presència en indrets del país on encara
no hi ha una programació estable. En total hi ha tancades 300 sessions de cinema infantil en la primera fase del projecte, i això fa incrementar més d’un 70 % el nombre total de projeccions d’aquest tipus de cinema respecte al 2019 a Catalunya.

Enfortir l’audiovisual en català

Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, ha afirmat que “davant d’aquesta ofensiva contra el català, ningú no pot quedar-se de braços plegats”. Per això, ha instat la societat civil organitzada a “assumir la responsabilitat”, i ha posat CineXic d’exemple com un projecte ambiciós per enfortir l’audiovisual en català i potenciar el cinema entre els més petits.