Viquipedistes i dibuixants han començat la jornada amb visites més o menys guiades a les Drassanes a càrrec d’experts del Museu Marítim. Tots tenien molt d’interès a veure com ha quedat l’edifici, que els darrers tres anys ha mantingut tancat l’espai de les grans naus per obres de restauració. I aquesta ha estat només la darrera fase d’un total de 25 anys rehabilitant les Drassanes.

A continuació, ha començat la “viquimarató”, que és la trobada física d’un grup de viquipedistes per ampliar al màxim el contingut d’una temàtica o d’una entrada de la Viquipèdia. En aquest cas es tractava de posar fil a l’agulla amb l’entrada de les Drassanes Reials. L’activitat era oberta a tothom, també a persones sense experiència prèvia en l’edició de la Viquipèdia, així que als més experimentats s’han encarregat -primer- d’explicar als més novells com funciona l’edició wiki. Després han treballat tots plegats en l’actualització i millora de l’entrada de les Drassanes Reials. Per als afamats, hi havia cafè i pastes.

La “viquimarató” també ha servit per celebrar l’aniversari de la Viquipèdia en català, que ha complert 12 anys en línia. L’activitat d’avui ha estat organitzada per Amical Viquipèdia i pel Museu Marítim de Barcelona, amb el suport de Patrimoni de la Generalitat.

Trobada de “sketchers”

Alhora, el Museu Marítim s’ha omplert aquest matí amb un centenar de dibuixants que amb els seus llapis han retratat a fons els racons de l’espai que més els cridaven l’atenció. S’autodenominen “sketchers”, perquè l'”sketching” és l’art del dibuix urbà al natural.