Vicenç Altaió, que ha capitanejat l’Arts Santa Mònica des de 2009, tanca l’etapa content de la feina feta, però amb un balanç de visitants inferior al que li hagués agradat. Reconeix que hauria volgut que passessin pel centre un milió de persones cada dia, el doble de les que hi han anat.

Des que va prendre possessió del càrrec, a l’Arts Santa Mònica s’hi han organitzat una cinquantena d’exposicions i n’han sortit un centenar de publicacions. En quatre anys, però, el pressupost s’ha reduït en gairebé un milió i mig d’euros, passant dels 2,4 milions de 2009, als 910.000 d’aquest 2013. En aquest sentit, Altaió ha remarcat que també ha estat una etapa difícil en què s’han perdut, per exemple, els serveis de publicitat.

La nova presidenta de la institució serà Conxita Oliver, un canvi que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va anunciar a començaments de mes. Amb aquest relleu es vol replantejar el model del centre. A partir de l’octubre, començaran a treballar partint d’un nou projecte basat en la interconnexió de creadors amb el món empresarial i institucional.

En l’acte d’aquest dijous, però, Mascarell ha remarcat la bona sintonia en què ha treballat amb Altaió a qui, de fet, ja ha ofert col·laborar de manera estreta amb la conselleria. Altaió haurà de decidir ara si accepta el càrrec. De moment, encara no s’ha fet públic de quina posició es tracta.