El Concert per la Llibertat començarà a les 20 h de dissabte, 29 de juny. Tindrà dues parts diferenciades. La primera, que es calcula que serà d’una hora i mitja, estarà dedicada a recuperar alguns cants a la llibertat del poble català, com ‘L’emigrant’, de Peret; ‘Camins’, de Sopa de Cabra; ‘Gora Herria’, de Fermin Muguruza; ‘La presó del rei de França’, de Elèctrica Darma, o la versió d”Al vent’, de Pau Alabajos i Cesk Freixas.

Després d’aquesta primera part del concert tindran lloc els parlaments, a càrrec de Muriel Casals i altres entitats. També serà quan es reproduirà el mosaic i sonarà ‘Els segadors’.

La segona part del concert estarà composta per versions de l’obra de Lluís Llach, a càrrec del mateix cantautor. Hi sonaran clàssics com ‘Venim del nord, venim del sud’ o ‘Tossudament alçats’. Altres artistes que també versionaran Llach seran Pastora, Gossos, Maria del Mar Bonet, Beth, Pascal Comelade o Ramoncín. Tots ells cantaran els temes ‘Tinc un clavell per a tu’, ‘Bressol de tots els blaus’, ‘Alè’, ‘L’estaca’, ‘Laura’ i ‘I si canto trist’.

En total hi participaran 446 artistes, entre els quals també destaquen els encarregats de llegir textos relacionats amb la llibertat catalana, com són els escrits de Bertolt Brecht, Dolors Miquel, Enric Cassasses, Jacint Verdaguer, Joan Margarit, Joana Raspall, Maria Àngels Anglada, Marià Villangòmez, Miquel Martí i Pol, Montserrat Abelló, Salvador Espriu o Vicent Andrés Estellés.

Aquest dijous encara es poden comprar entrades per al concert a través del web de l’organització.