Una veïna del Coll s’ha posat darrere la càmera i ha filmat la seva primera pel·lícula. Ho ha fet en un entorn que coneix, el seu barri, i amb ubicacions properes com el bar on esmorza, la porteria de casa, el carrer del Santuari on compra o les escales que connecten la zona. ‘Replay 4.0’ és un retrobament entre amics, quan ja són grans, al barri on van créixer.

Esperanza Especal és el nom artístic de l’Esperanza Pérez, una veïna del Coll que va estudiar direcció de cinema als anys 90, però va esperar a jubilar-se per posar-se darrere la càmera. Ara, ha fet amb la seva “opera prima”, ‘Replay 4.0’, rodada al seu barri amb la participació de veïns fent d’extres. Localitzacions com les escales del carrer de Móra d’Ebre o el bar on comença la trama. “Aquí es va rodar el retrobament dels amics i a partir de llavors comença tot un perible i explicació de vida de cadascun d’ells”, apunta la directora. En això se centra el film, en el retrobament d’uns amics al cap dels anys.

Amistat, pèrdua i esperança

El dol per la mort de la dona d’un dels amics és l’excusa que els torna a reunir a tots al barri on van créixer. La directora i guionista explica que ha volgut tractar l’amistat, la pèrdua i l’esperança en les relacions entre els homes. “Jo volia donar visibilitat als homes grans de la meva generació. La pel·lícula narra la relació d’amistat de tres homes que han crescut amb el barri”, l’Esperanza també volia canviar els papers, ja que “desgraciadament molts homes intenten posar-se al cap de les dones en el cinema, ara és a l’inrevés”.

Satisfeta amb el resultat, ja es prepara per rodar una segona pel·lícula. Serà amb dones protagonistes i amb el barri com a teló de fons. El Coll, conegut per les empreses que hi va haver com la Bruguera o Luxus, ara fa el salt a la gran pantalla.