Les comissions de cada un dels 13 carrers de la Festa Major de Sants fa mesos que treballen en els guarniments. Tot i la diversitat de temes que s’hi veuran representats, els decorats han de tenir alguns punts en comú: tots els elements dels guarniments han de ser fets a mà i amb materials reciclats. A més, tots  els carrers han de tenir una portalada i un sostre. Aquests són alguns dels elements que valorarà el jurat que haurà d’escollir quin és el millor guarniment de la festa major d’aquest any.

Guarniments col·laboratius

Més enllà de les portalades, que acostumen a ser elements de grans dimensions, els guarniments dels carrers solen estar fets amb centenars o milers de petites peces compostes d’elements reciclats. A la plaça de la Farga, per exemple, han convertit 2.464 brics en fitxes de dòmino que guarniran el sostre, i, al carrer de Sagunt, tenen 10.000 ampolles que formaran part d’estructures que recrearan els vitralls del Palau de la Música. Per aconseguir tots aquests materials, les comissions demanen suport als veïns del carrer. També per fer tota la feina de retallar, pintar o enganxar cada un dels elements compten amb les mans voluntàries del veïnat.

La festa perd un carrer

Aquest any, la Festa Major de Sants ha perdut una de les comissions que organitzen la festa i, per tant, hi haurà un carrer menys on es facin celebracions, el de Rossend Arús. De fet, aquesta ha estat una tendència en els darrers anys: el 2015 hi havia 18 comissions i des de llavors cada any hi ha hagut alguna baixa. Els carrers de Gayarre, Masnou, Canalejas, Santa Cecília i ara Rossend Arús ja no celebren la festa. A més de les comissions, altres entitats del barri, com els Castellers de Sants, també col·laboren en la festa i organitzen algunes activitats.

Tot a punt per a la diada de Sant Bartomeu

La Festa Major de Sants se celebra  a l’entorn del 24 d’agost, diada de Sant Bartomeu, el patró del barri, que aquest any coincidirà amb el primer dia de la festa. Així doncs, tots els guarniments hauran d’estar a punt per a aquesta data. Com és habitual, durant els 10 dies que duren les celebracions, hi haurà actes unitaris, organitzats per la Federació de la Festa Major de Sants, i d’altres organitzats per cada una de les comissions dels carrers que fan festa major. En espera de saber els detalls del programa, aquesta setmana també s’ha donat a conèixer com serà el cartell que anunciarà la festa.