Coincidint amb el centenari del naixement d’Orson Welles, la Filmoteca de Catalunya ha iniciat aquesta setmana un cicle complet de la trajectòria d’aquest cineasta i també una sèrie d’activitats per recordar la seva figura. Una d’aquestes iniciatives és una exposició de fotografies de Colita sobre el rodatge d’una de les obres mestres del geni nord-americà.

Els icònics retrats són del rodatge de ‘Campanades a mitjanit’ el 1964 a Cardona. El director va concedir a Colita només trenta minuts per realitzar-les. Acabat aquest temps, una breu senyal va indicar a la fotògrafa que el temps s’havia esgotat. Les imatges, que retraten Welles amb alguns dels seus actors, s’han vist en poques ocasions i transmeten com el cineasta tractava al seu equip amb tendresa i afecte. La mostra es podrà veure al vestíbul de l’edifici de la Filmoteca fins el 30 de juny.

Amb la projecció, aquest dimecres,  de la pel·lícula ‘Ciutadà Kane’, ha començat, a més, un ambiciós cicle de 35 pel·lícules, que s’acompanyarà de presentacions de llibres, programes radiofònics, un seminari internacional o un espectacle teatral protagonitzat per Josep Maria Pou i Carles Canut.