En aquesta època en què les autofotos estan de moda, hi ha llocs on el braç no arriba. Per facilitar la feina als visitants, la Casa Batlló ha instal·lat una càmera que permet fer-se una foto a distància. CARLA CRESPO, responsable de màrqueting de la Casa Batlló "Aquí lo que hace el usuario es una fotografía única que no se podría encontrar de ninguna forma i entonces el usuario goza de una visión de perspectiva del Paseo de Gracia." En entrar a les golfes sota la taulada de la casa, tothom qui ho vulgui pot sortir al balcó a contemplar les vistes. Fer-se la fotografia és de franc però, és clar, per endur-se el record imprès cal pagar 13 euros. "Al balcó on hi ha instal·lada la càmera, Antoni Gaudí hi va incloure una referència a la llegenda de Sant Jordi". La barana de pedra del balcó simbolitza una rosa, i a la taulada hi reposa el drac amb la Creu de Sant Jordi clavada.

Els visitants de l’emblemàtic edifici del passeig de Gràcia poden fer-se fotos des d’un punt de vista completament diferent. Des de fa uns mesos, a la façana de la Casa Batlló s’hi ha instal·lat un braç metàl·lic amb una càmera fotogràfica a l’extrem que enfoca cap al balcó de l’última planta de l’edifici. Tothom qui ho vulgui pot sortir al balcó i, a més de contemplar les vistes, emportar-se un record de la seva visita des d’una perspectiva única.

Tot i que fer-se autofotos està a l’ordre del dia, hi ha llocs on el braç no arriba. A la Casa Batlló han instal·lat una càmera fotogràfica que enfoca cap a la façana perquè els visitants puguin emportar-se un record des d’una perspectiva única. “Aquí el que fa l’usuari és una fotografia única que no es podria trobar de cap altra manera i, a més, podrà contemplar les vistes del passeig de Gràcia”, explica Carla Crespo, responsable de Màrqueting de la Casa Batlló. En sortir al balcó de l’última planta de l’edifici, tothom qui hovulgui pot demanar que un operari faci la fotografia amb un comandament a distància. El resultat és una imatge de la visita a la Casa Batlló que no es podria obtenir de cap altra manera. Fer-se la fotografia és de franc però emportar-se-la a casa en format digital costa 7 € i impresa val 13 €.

Molts turistes no es conformen a somriure a les fotografies i aixequen els braços i obren la boca com si cridessin des del balcó. Els responsables de les visites turístiques s’encarreguen d’explicar als visitants que, si ho volen, poden fer el paper de princesa en la llegenda de Sant Jordi perquè hi ha molts detalls de la Casa Batlló que recorden la història del cavaller. La barana del balcó simbolitza la rosa de Sant Jordi, la teulada emula el cos del drac i la xemeneia fa de Creu de Sant Jordi.