El mes de novembre passat

 Raimon va decidir que havia arribat el moment de retirar-se dels escenaris amb 76 anys. La traca final de la seva carrera musical ha estat el cicle de 12 recitals que ha ofert durant el mes de maig al Palau de la Música. Aquest diumenge era l’última oportunitat per escoltar un dels referents de la Nova Cançó. Les entrades per aquest concert es van exhaurir.

Raimon s’acomiada davant d’un públic emocionat

Més de 2.000 persones han omplert el Palau de la Música per sentir de ben a prop l’últim concert de Raimon. L’artista ha estat, i encara és per a molts, un referent de la música catalana, sobretot pel seu caràcter reivindicatiu durant la dictadura franquista. Prova d’això és que ha aplegat gent d’arreu de Catalunya, també de Xàtiva, el seu poble natal.

Abans d’actuar, Raimon ha pujat a l’escenari per recollir un premi que homenatja tota la seva trajectòria, un moment emotiu en què el públic ja s’ha bolcat i l’ha ovacionat. Ben aviat, rebrà també un dels màxims guardons de la cultura a Catalunya, el Premi Nacional de Cultura en què es reconeixerà la seva llarga trajectòria professional.

Durant l’actuació s’han viscut moments molt emocionants, sobretot quan el de Xàtiva ha cantat ‘Diguem no’ i ‘Jo vinc d’un silenci’. El públic ha estat molt emocionat durant tot el concert, aplaudint en les estrofes més reivindicatives i aixecant-se al final de les grans cançons. L’ovació més gran se l’ha enduta amb el seu últim tema: ‘Al vent’. “Em fa una certa cosa, però ho haig de fer. He d’acabar com vaig començar“, ha dit just abans de tocar la seva composició més emblemàtica. Els espectadors l’han aplaudit durant una bona estona fins que, visiblement emocionat, Raimon s’ha acomiadat definitivament dels escenaris amb un “bona nit i fins sempre”.