El 17 de maig, en el tràmit de conclusions definitives del judici, l’advocat del Consorci del Palau de la Música va elevar a definitives les seves conclusions provisionals, en les quals no acusava Convergència. Ara bé, aquell mateix dia el Parlament va aprovar dues propostes de resolució que instaven el govern a acusar Convergència. Tot plegat, arran de les declaracions de Fèlix Millet i la família Montull, que van confessar que el partit presumptament es va finançar il·legalment a través del Palau amb el cobrament de comissions il·lícites de Ferrovial a canvi d’adjudicació d’obra pública.

Qui més va pressionar per canviar l’acusació va ser  l’Ajuntament, que va convocar una altra reunió del Consorci perquè es tornés a votar personar-se contra CDC. Finalment, l’abstenció dels representants de la Generalitat el Consorci va acordar personar-se contra el partit, però aquest divendres el Tribunal ho ha tombat. La presidenta de la sala, Montserrat Comas, ha argumentat que el Consorci està fora de termini per ampliar l’acusació contra CDC, ja que el tràmit es va acabar el 17 de maig. En aquest sentit, ha retret al lletrat del Consorci que no demanés ajornar el tràmit.

A banda del Tribunal, les defenses i la fiscalia també s’han oposat a acceptar que el Consorci modifiqués les conclusions. L’únic que hi ha estat a favor és el lletrat de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) que exerceix d’acusació popular.