La vintena edició del DocsBarcelona ha tancat aquest diumenge amb l’entrega de premis. La directora Maite Alberdi s’ha endut el premi DocsBarcelona TV3 a la millor pel·lícula amb el documental ‘Los Niños’, una història d’amor entre persones amb síndrome de Down. El film, segons el jurat, expressa de manera”delicada i amb amor i respecte pels personatges” els problemes de la vida diària de persones afectades per aquesta afecció congènita. La directora, Maite Alberdi, ja suma dos guardons en aquest festival.

El premi al Nou Talent se l’ha endut Feras Fayyad, director de ‘Last Men In Aleppo’ sobre la guerra a Síria i el premi del públic ha estat per ‘Jericó, el infinito vuelo de los días’, de Catalina Mesa. Es tracta d’una col·lecció de retrats de vuit dones de la regió d’Antioquia, al nord-oest de Colòmbia.

El DocsBarcelona continua creixent

Segons l’organització, en l’edició del vintè aniversari s’han pogut projectar gairebé el doble de pel·lícules que l’any passat, un total de 94, d’una trentena de països. A més, el públic ha tingut l’oportunitat de conversar amb els creadors i protagonistes de 31 de les 46 pel·lícules que han entrat a la competició.