JAUME CIURANA, regidor de Cultura "Aquesta no és una festa principalment que s'organitzi a l'Institut de Cultura. És una festa que no seria possible si no hi hagués també la participació i la col·laboració de les entitats, en aquest cas de cultura popular i tradicional."

La Festa Major d’hivern d’enguany se centra en les festes populars. L’Àliga de la ciutat serà la primera a passejar pels carrers de Ciutat Vella. Els gegants de Santa Maria del Mar, els gegantons infantils, i les gegantes i gegantones de Barcelona també sortiran per celebrar les festes de la copatrona. Els Falcons de Barcelona i les Muixerangues d’Algemesí actuaran a la plaça de Sant Jaume. La Laia bategarà amb la trobada de tabalers i dos correfocs.

Les colles castelleres de  la ciutat, els Falcons de Barcelona, la Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga d’Algemesí tenen una cita a la plaça de Sant de Sant Miquel el dia 12 de febrer a les 12 h. S’hi inaugurarà oficialment el monument als castellers d’Antoni Llena. Després, les colles de Barcelona, Sants, Vila de Gràcia, Poble Sec, Sagrada Família i Jove de Barcelona celebraran la diada castellera.

Les festes de Santa Eulàlia afegeixen enguany una de les activitats amb més seguiment durant la Mercè, els espectacles de llum. La plaça del Rei, el Museu Frederic Marès, l’Ajuntament, la plaça de Sant Iu i l’avinguda de la Catedral projectaran ‘La casa màgica’, ‘Zona afectada’, ‘Barcelona balla, i ‘Vine a conèixer la família dels il·luminats’. A més, els barcelonins podran fer una ruta per una setantena d’edificis il·luminats, com la torre Agbar, El Molino o l’edifici Moritz. Els amants de la fotografia podran participar en un concurs a través de l’aplicació Instagram. Podran publicar fotografies de les festes amb la paraula clau #llumbcn12.

Durant aquestes dies, 30 museus i sales d’exposicions obriran les portes o programaran activitats per a tota la família. L’Ajuntament de Barcelona també estarà obert als ciutadans el dissabte 11.

El 13 de febrer es lliuraran els premis Ciutat de Barcelona al Saló de Cent de l’Ajuntament.