S'ha convertit en una icona de la gastronomia mundial, i allà on va genera expectació. Avui, però, Ferran Adrià ha volgut compartir el protagonisme amb el seu germà Albert i l'equip d'El Bulli, el restaurant que durant cinc anys consecutius ha estat considerat el millor del món. Adrià ha reivindicat els cuiners catalans i la feina que fan com a cultura, i ha assegurat que la nostra gastronomia és i ha de ser el reclam turístic de Barcelona. FERRAN ADRIÀ, cuiner "Barcelona té 8,5 milions de turistes, Nova York en té 50, ens falta un recorregut. I si volem canviar quantitat per qualitat ho hem de fer a través del menjar. Quants amics vostres i familiars diuen que a Barcelona i a Catalunya es menja molt bé?, molts!!, no para de sortir a la premsa." L'univers creatiu, el talent i tota la capacitat innovadora de Ferran Adrià i la tasca feta des d'El Bulli són l'eix d'aquesta mostra que arriba quan fa tot just sis mesos que El Bulli va tancar les portes. Ara es reinventarà en El Bulli Foundation, un centre d'experimentació i d'innovació gastronòmica que difondrà les seves creacions per Internet. Amb el mateix esperit divulgatiu, l'exposició explica alguns dels secrets de cuina de Ferran Adrià, des de l'elaboració dels plats, fins a curiositats, com aquestes peces de plastilina que feien servir com a referència de la mida dels ingredients a cada plat. Es podrà veure durant tot un any al Palau Robert, després viatjarà a Nova York i Londres.