Es confirmen els pitjors temors dels treballadors del Gran Teatre del Liceu. Les instal·lacions es tancaran parcialment durant els mesos de març i juny, i ja s’està negociant un expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal per compensar el dèficit de 3,7 milions d’euros, que es produiria per la reducció de les subvencions per part de l’Administració, i també per la caiguda d’ingressos propis i de col·laboracions per mecenatge.

El mateix teatre del Liceu ha informat en un comunicat que, després de setmanes de rumors, s’ha decidit suspendre els títols amb menys percentatge d’ocupació. Això afectarà diverses òperes: ‘Una tragèdia florentina / El nan’, ‘El giravolt de maig’ i ‘Pelléas et Mélisande’. També es cancel·la la presència de Les Ballets de Monte-Carlo, el concert ‘L’altre Pelléas’, el recital de Nina Stemme i la representació d”El superbarber de Sebilla’, que forma part de la programació infantil del Petit Liceu.

En total, se suspendran set espectacles i es tancarà el teatre durant 57 dies. L’ERO comprèn dos períodes fins a final de temporada, els compresos entre el 20 de març i el 10 d’abril, i també entre el 5 de juny i el 8 de juliol.

El Comitè d’Empresa s’ha reunit per estudiar quines mesures adoptarà. De moment, ja ha rebutjat l’ERO anunciat per la direcció del teatre, que probablement es presentarà davant l’autoritat laboral competent a mitjan febrer. Serà aleshores quan s’obrirà un període de negociació entre els representants dels treballadors i la direcció del Liceu, i en cas que no s’assoleixi cap acord, del Departament de Treball prendrà una decisió. Els ERO temporals, però, s’acostumen a aprovar quasi sempre.

El teatre ja ha començat a retornar el preu de les entrades comprades a partir del 2 de febrer.