El mestre de la guitarra catalana Toti Soler va publicar ‘Fill de la fortuna’ el juny del 2022, però la seva carrera discogràfica i la dels concerts no sempre van paral·leles. En el marc del Barnasants, ha presentat finalment a la Sala Tete Montoliu les cançons de ‘Fill de la fortuna’. És el títol d’un dels temes, brevíssim i cantat pel seu net, que conté el disc. “És una cançó gitana finlandesa que tenia guardada fa temps i que finalment he traduït. De fet, al disc hi ha coses de diferents èpoques. Jo les vaig gravant i les vaig desant en un disc dur”.

Va començar a preparar el disc fa tres anys, però la pandèmia va allargar-ne la producció. És un disc en un 80% de guitarra, però també amb cançons com ‘Som’, de Raimon. N’hi ha també de Sandra Bonillo: ‘Al pati creix un arbre estrany’, sobre un poema de Marià Manent, i ‘Tardor’, a partir d’un fragment d’un poema de Clementina Arderiu. “Les músiques són d’ella. La Sandra fa unes cançons precioses”, afirma el guitarrista.

A més de Sandra Bonillo, al concert hi ha actuat Gemma Humet, una altra intèrpret al disc (‘L’esperit inútil’). Soler ha tocat també (en formació de quartet) una selecció de temes dels seus 60 anys de carrera, entre les quals ‘El guarda de ramats’ o ‘Petita festa’.