Encara falta una setmana perquè acabi el ramadà, però aquest dijous s’ha fet la ja tradicional celebració popular de l’iftar. És com es coneix el moment en què es trenca el dejuni diari, que coincideix amb la posta de sol. La rambla del Raval ha acollit una celebració conjunta de l’iftar musulmà, la Pasqua cristiana i el Péssah jueu impulsada pel Grup Interreligiós del Raval oberta a tots els veïns.

A la tarda, els voluntaris han preparat a bon ritme una degustació de productes típics de l’iftar com són la sopa marroquí harira, els dàtils, fruits secs i els dolços tradicionals. Segons el organitzadors, aquesta trobada entre les diverses comunitats serveix per contribuir al diàleg intercultural i interreligiós.

Suma de celebracions musulmana, cristiana i jueva

La fi de la Pasqua cristiana s’ha celebrat sota un mateix lema: “Llum sobre llum”. La trobada ha inclòs una breu explicació del significat del ramadà i de la Pasqua, amb la lectura d’un text en diferents llengües a càrrec de membres del Grup Interreligiós del Raval. La data també ha coincidit amb l’últim dia del Péssah jueu, i per aquest motiu també s’ha fet una breu reflexió sobre aquesta celebració.

L’acte s’ha tancat amb la crida a l’oració per part de la comunitat musulmana, abans de l’inici del sopar comunitari, en el qual també s’ha incorporat el menjar típic de la Pasqua, la mona.

Iftar, també, al Museu Marítim

L’iftar també s’ha celebrat al Museu Marítim de Barcelona, amb un espai dedicat a la celebració i el menjar.