Diversos espais del Poblenou acullen set espectacles teatrals, tres de circ, tres de dansa, un concert, una ballada de swing i vuit propostes híbrides en una nova edició del Festival Escena Poblenou. Enguany sí, hi ha plena recuperació de l’espai públic, com abans de la pandèmia. “Estem feliços de tornar als carrers i places, i trobar-hi els veïns”, afirma Georgina Majench, codirectora del certamen. “Envairem la Rambla de swing el diumenge”, afegeix.

A l’exterior de Can Felipa, per exemple, s’hi ha instal·lat la carpa de Pau Palaus i Cia., amb ‘Zloty’, que a l’edició del 2019 es va poder veure en estat embrionari. I és que des de fa nou anys el festival dedica sempre una secció, ‘Embrions’, a espectacles en procés de creació. ‘Zloty’ està protagonitzat per dos antics integrants d’una companyia de circ caiguda en desgràcia, després que una tempesta en malmetés la carpa. Però segueixen fent funcions, sense sostre i amb el camió espatllat. El mateix Pau Palaus comparteix escena amb Maria Soler, també pianista i clarinetista durant la funció.

Creació femenina, l’ADN del festival

Un altre dels eixos vertebradors del festival és l’atenció especial a la factura femenina. Un dels sis espectacles creats per dones de l’edició és ‘Mis cosas y yo’, que s’ha pogut veure a la sala de conferències de Can Felipa. Un espectacle metateatral de la còmica Diana Pla Solina (de família molt escènica). Partint d’un monòleg sobre la seves vicissituds com a estudiant de teatre i dansa, planteja una funció en la qual comparteix amb el públic pors i entrebancs en el procés de creació d’un muntatge. Sola a l’escenari, es desdobla en diverses veus, en un joc escènic frenètic (per a alguns potser frenopàtic), però alhora tendre i honest.

La pallassa Diana Pla Solina, a ‘Mil cosas y yo’

Hi ha també espectacles d’Ada Vilaró, Glòria Ribera, la companyia Unaiuna, Alicia Reyero o Ajo & Mastretta, entre d’altres. Tot i que l’epicentre del certamen és Can Felipa (dies sales i exteriors), són també seu del festival la plaça de Can Framis, el Parc del Centre de Poblenou, la Sala Beckett o el Centre Moral i Cultural del Poblenou.