Barcelona Dibuixa 2022
Font: ACN

(ACN/redacció) El festival Barcelona Dibuixa 2022 ha omplert la capital catalana de color i creativitat durant aquest cap de setmana amb 10.500 assistents. Grans i petits han mostrat el seu talent en una quarantena d’espais de la ciutat amb tallers de pintura, dibuix sobre pedres i pinzells japonesos, per exemple. Hi han participat il·lustradors com ara Mariona Cabassa, Lluís Cadafalch, Èlia Llach, Pere Llobera, Olga Capdevila, Xano Armenter, Xavi Bou i Alfredo Costa Monteiro.

L’abraçada, l’eix vertebrador del Barcelona Dibuixa 2022

El Barcelona Dibuixa dedica l’edició d’enguany a les abraçades i a fer que sigui una celebració de la recuperació de l’espontaneïtat i el contacte físic en les relacions humanes. “Volíem proposar una celebració de la recuperació dels actes quotidians que s’han vist limitats, i l’abraçada ho simbolitzava”, ha resumit la coordinadora artística del festival, Anna Guarro.

“Pensàvem que era molt important per recuperar, després de la pandèmia i de tot el que hem passat, aquesta idea de proximitat, de creació col·lectiva i de deixar anar les emocions“, ha dit la gerent del Museu Picasso de Barcelona, Maria Vilaso, qui ha reivindicat el dibuix com a “eina pedagògica”.