barcelona dibuixa 2021

Arriba l’onzena edició de Barcelona Dibuixa. La gran festa del dibuix del Museu Picasso i l’ICUB, compartida per un munt d’espais culturals de la ciutat, que oferirà, una edició més, activitats i tallers al llarg de tot un dia: diumenge 24 d’octubre.

El certàmen centra aquest any els seus tallers en l’alimentació sostenible, coincidint amb el fet que Barcelona és aquest 2021 la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Amb el lema ‘Menja’t el Món’, moltes de les activitats giraran al voltant de la necessitat d’implantar nous sistemes d’alimentació.


Programa

Aquest any de nou hi haurà fins a 35 tallers i activitats a càrrec de grans professionals (Marina Monsonís, Fito Conesa, Julia Abalde, Tania Berta Judith o Paula Bonet, autora de la il·lustració del cartell) i adreçats a dibuixants i artistes de totes les edats. Consulta programa a continuació.


Algunes propostes

  • El Restaurant dels Bitxos (Pati Noguera. Museu Picasso): una invitació a dibuixar el restaurant més sostenible del planeta i la seva carta
  • El dau de la fruita variada (AAVV Maresme), durant la qual les nenes i els nens dibuixaran una fruita en cada una de les cares d’un dau
  • Pintem un hort (Museu del Disseny de Barcelona), un homenatge als horts on es conreen les verdures i hortalisses que mengem: les i els participants retallaran llavors i fruites de paper i les regaran amb gargots i colors.
  • Univers astrofrutal (Museu Picasso)
  • Cebes o tomàquets? (Museu d’Història de Catalunya)
  • Com creix el que mengem? (Museu de Ciències Naturals)
  • De la garrofa a l’univers! (Fundació Joan Miró)
  • Jo tanco al mercat! (El Born Centre de Cultura i Memòria)

Quan?

Diumenge 24 d’octubre | 11 a 19 h


On?

En una trentena d’espais de Barcelona: museus, teatres, centres cívics, culturals i universitaris, patis i places


Com

Cal fer reserva prèvia on line (si no s’hi pot anar, caldria que l’alliberessiu). Podeu fer les vostres reserves a la mateixa web del certàmen.


El cartell

La idea del cartell, de la pintora i escriptora Paula Bonet, és transmetre el missatge que Dibuixar es mirar i també tocar, i engolir, però també és llençar cap enfora totes les experiències viscudes.

Cartell Barcelona Dibuixa 2021


Barcelona Dibuixa