Ben puntuals, la reina Belluga i els ambaixadors de les Set Nacions s’han reunit a davant del Mercat de Santa Caterina. Acompanyats de centenars de persones, ha emprès la marxa de la primera cavalcada de la reina Belluga, després de destronar el rei Carnestoltes.

Els ambaixadors, però, no han vingut sols: al voltant de les set carrosses de cavalls on viatjaven, cadascun d’ells s’ha portat el seu seguici de músics, cortesans, banderers, malabaristes i saltimbanquis.

La batalla campal més acolorida

Quan han arribat a la plaça Comercial, els ambaixadors s’han presentat un a un davant dels participants i han demostrat els seus vicis i virtuts. Amb crits de “Visca la reina Belluga” de fons, la reina ha fet el seu discurs, on ha defensat la cultura i ha exigit als polítics a preocupar-se pel canvi climàtic.

Belluga tampoc ha volgut deixar passar l’ocasió per parlar de “presos polítics” i s’ha dirigit als que la van criticar per demanar fer fora els Borbons: “Hi ha hagut una confusió, els melons són els meus. Fem fora els Borbons i posem-hi un parell de melons!”, ha reiterat.

Quan la reina Belluga ha acabat el seu discurs, petits i grans que es trobaven a la plaça Comercial s’han coordinat i han ballat la flaixmob preparada especialment per a l’ocasió, una versió carnavalesca de ‘Shake it Off’ de Taylor Swift.

Després de la flaixmob, que s’ha acabat repetint diverses vegades al llarg de l’espectacle, ha arribat el moment més esperat d’aquest diumenge: la batalla campal de la Taronjada.

Els ambaixadors de les viles i dels vicis

El Carnaval barceloní té tants ambaixadors com antigues viles tenia la ciutat. Però això no acaba aquí, sinó que cadascun és d’un color i representa un vici o virtut diferent: Gran Patantum de Solbaix és de color blau cel i representa la mandra (Les Corts), Caramanxell de Magòria (blau marí) representa l’enveja de Sants, Calicut de Malabar i Tres Torres és el verd ambaixador de Sarrià i és avariciós, i Bafallut de Grassot representa la supèrbia de Gràcia, de color groc.

També hi ha Carrutuca Bugadera i Santgenís (de color taronja) que representa Horta i la ira, Maabiata de Txan-Txan i Coats (ambaixadora vermella de Sant Andreu) que mostra la luxúria, i finalment hi ha Barreló Espirillingat de la Mel. El darrer dels set ambaixadors és el representant de Sant Martí; el seu color és porpra i representa la gana.

Final de festa musical

La flaixmob no ha estat l’única cançó que ha sonat aquest vespre. De Mortimers han dut una barreja d’èxits musicals a la plaça Comercial per posar la cirereta del pastís.