A les indicacions per participar a la rua de Carnestoltes de Gràcia s'hi advertia aquest any que es valoraria molt positivament que la comparsa fos divertida i que tingués, sobretot, un punt irònic i festiu. I, sens dubte, la gran majoria ha fet cas a aquestes pautes. Un any més, aquesta i la resta de carnavals dels barris han pres literalment la ciutat per omplir-la d'alegria i bon humor. I aquest any a Gràcia, un novetat: el reaprofitament per Carnestoltes d'alguns dels guarniments que van lluir els carrers d'aquest barri a la festa major, a l'estiu. En concret els decorats japonesos del carrer de Verdi del Mig (que van guanyar el primer premi), aquest any engalanen el camió que ha presidit aquesta rua. Una idea, la de reciclar la decoració, que els organitzadors auguren que s'estrena per quedar-se.

Aquest dissabte, les disfresses més originals -com les de semàfor o de galeta de comerç just- s’han barrejat als carrers de Barcelona amb les de tall més tradicional. Tot i així, clàssics com els animals, les princeses i els pirates s’han convertit, un any més, en el tipus de vestit més portat.

Les desenes de rues de barris, com la de Sants o la versió infantil d’una de les més emblemàtiques de la ciutat, el Petit ‘Carnavalassu’, han estat tot un èxit i han fet gaudir a grans i petits. Durant unes hores, els participants han deixat enrere la rutina del dia a dia per convertir-se en éssers estrambòtics o els seus herois de ficció.

Tot i que la recent estrena de la darrera pel·lícula de ‘La guerra de les galàxies’ s’ha fet notar entre les diverses desfilades, gran part dels barcelonins han preferit confeccionar-se la seva pròpia disfressa a casa, com un grup de hippies a la rua de Nou Barris.

Gràcia aprofita els guarniments de la Festa Major

Enguany, la carrossa que encapçala la rua de la Vila de Gràcia ha aprofitat els decorats que va lluir el carrer de Verdi del Mig durant la Festa Major del barri i s’ha ambientat al Japó. Després d’un intercanvi amb el carnaval de Le Cocu, a França, la Fundació Festa Major de Gràcia va decidir que cada any es triarà un dels carrers participants a la festa de l’agost per vestir la carrossa del rei Carnestoltes el febrer.