‘T’estimo si he begut’, títol homònim d’un recull de contes d’Empar Moliner, és la gran aposta del Poliorama d’aquesta tardor. Es tracta d’una comèdia coproduïda per T de Teatre, Dagoll Dagom i la productora La Brutal, amb David Selvas de director.

Moliner i Selvas han fet la tria d’alguns contes publicats per l’escriptora que escenifiquen les T de Teatre, Mercè Matínez, Marc Rodríguez i Ernest Villegas. Contes relligats amb cançons musicades per Andreu Gallén, per bé que, com explica Carme Pla, històrica de T de Teatre “això no és un musical, sinó una comèdia amb música”.

El Bingo Poliorama

S’entra a cadascun dels vuit relats (que ha adaptat la mateixa Empar Moliner) des del Bingo Poliorama, un escenari que serveix per introduir els personatges. Les T de Teatre són alhora cambreres del Bingo i personatges de les ficcions “molinerianes”.

“Sempre que signo llibres per Sant Jordi, em fixo en lectors d’altres escriptors comentant que s’han sentit molt identificats amb el personatge. A mi no m’ho diuen mai… I és que, si no, serien uns desgraciats”. Sornegueres paraules d’Empar Moliner per dibuixar els protagonistes dels seus contes, força còmics, a estones ridículs, mai triomfadors.

La majoria de relats giren al voltant del món de la parella. “Agredolços, perquè ironitzar sobre relacions de parella és anar a l’agredolç”, afirma l’autora. Tot i el títol, els contes són no només de ‘T’estimo si he begut’, sinó de diversos reculls de Moliner.

25 anys de 3xTres

‘T’estimo si he begut’ estarà en cartell quatre mesos al Poliorama. L’estrena a Barcelona (ja ha fet bolos per diverses poblacions catalanes) coincideix amb el 25è aniversari del Poliorama sota gestió de 3XTres, l’aliança entre Dagoll Dagom, El Tricicle i la productora Anexa.