(ACN / Redacció) L’exposició World Press Photo 2021 aterra a Barcelona de l’11 de novembre al 12 de desembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Durant un mes, es poden contemplar algunes de les millors imatges del fotoperiodisme d’aquest any. La mostra exhibeix els projectes guanyadors d’aquest prestigiós concurs, que reflecteix el present de la humanitat, en una època en què la pandèmia de la covid-19 ha estat omnipresent. Un exemple és el premi a la millor fotografia de l’any, que va aconseguir ‘La primera abraçada’ del danès Mads Nissen.

El talent del fotoperiodisme barceloní

‘Iemen: la fam, una altra ferida de guerra’ de Pablo Tosco, primer premi de temes contemporanis

Entre els guardonats també hi ha representació del fotoperiodisme barceloní. Pablo Tosco, hispanoargentí resident a Barcelona, es va endur el primer premi en la categoria de temes contemporanis i el barceloní Luis Tato, amb una imatge sobre la plaga de llagostes a Kènia, va aconseguir el tercer premi, en la categoria de naturalesa.

La fotografia de Luis Tato, tercer premi de natura

A l’exposició també hi ha tres noms nacionals més: Aitor Garmendia, tercer premi en la categoria de medi ambient (reportatges gràfics); Jaime Culebras, tercer premi en la categoria de natura (fotografies individuals); i Claudia Reig Valera, menció destacada al projecte interactiu educatiu.

Visites guiades presencials i en línia

En aquesta edició, un altre dels al·licients és que s’amplia el programa de visites guiades presencials —amb reserva prèvia i aforament limitat— i es torna a oferir la visita en l´ínia a través de la plataforma Filmin.

A més, Photographic Social Vision oferirà de forma gratuïta més continguts exclusius en format virtual, com entrevistes amb alguns dels fotoperiodistes guanyadors d’aquesta edició del prestigiós concurs de fotoperiodisme.