La ballarina i coreògrafa Núria Guiu (Barcelona, 1985) ha estrenat ‘Supermedium’ al Mercat de les Flors, on es representa fins al 28 de gener. Un espectacle confegit a quatre mans amb la noruega Ingri Fiksdal a partir d’un treball previ de les dues més modest, ‘Medium’.

Es tracta d’una exploració de la memòria dels cossos de les nou ballarines que hi ha a escena, que fa conviure simultàniament moviments de la clàssica, la dansa teatral de Pina Bausch, les danses urbanes, les folklòriques i picades d’ull a Rosalía i el film ‘Pulp Fiction’.

Invocació de les danses que hi ha als cossos

“Invoquem quines danses hi ha en els cossos de les ballarines. Ens movem de determinada manera perquè el moviment ha traspassat el temps”, explica Guiu. Ballen a escena Clara Tena, Emma Riba, Mabel Olea, Aina Lanas, Blanca Tolsà, Anna Calsina, Laura Morales, Berta Pascual i la mateixa Núria Guiu, amb una escenografia que dialoga amb el vestuari i una banda sonora electrònica d’Uge Pañeda.

És la quarta peça de Núria Guiu que s’ha pogut veure al Mercat de les Flors després de ‘Likes’, ‘Spiritual boyfriend’ i ‘Cyberexorcisme’. ‘Supermedium’ ha estat possible gràcies al projecte Cèl·lula, que impulsa l’equipament per normalitzar la producció d’espectacles de gran format.