(ACN). El trio barceloní Stay Homas ha estat protagonista als Premis Enderrock d’aquest 2021 amb tres guardons per vot popular, en totes les categories en què estava nominat. Stay Homas ha aconseguit el suport del públic en el disc de millor artista revelació, el millor directe pels concerts d’Instagram que feia en directe i també en la de millor cançó pop-rock per ‘The bright side’. Per altra banda, Sílvia Pérez Cruz ha guanyat els dos premis a què estava nominada: el de millor disc de cançó d’autor amb ‘Farsa’ i el millor disc de jazz amb ‘MA: Live in Tokyo’. Miki Núñez i Buhos també s’han emportat dos premis en una gala que s’ha fet aquest dijous al vespre a l’Auditori de Girona.
Sílvia Pérez Cruz i Miki Núñez, els altres dos triomfadors de la gala
Stay Homas, la banda barcelonina nascuda durant el confinament, ha reivindicat la importància dels concerts i han assegurat que els directes no es poden barrejar amb les actuacions que feien durant el confinament.
Per la seva banda, Sílvia Pérez Cruz també ha aconseguit els dos premis a què optava. Per una banda, la palafrugellenca ha aconseguit el guardó al millor disc de jazz amb ‘MA: Live in Tokyo‘, que ha enregistrat conjuntament amb el pianista Marco Mezquida. Pérez Cruz també ha aconseguit el premi al millor disc de cançó d’autor amb ‘Farsa’.
Miki Núñez també s’ha emportat dos estatuetes a casa pels premis amb votació popular. El terrassenc ha aconseguit el suport del vot popular en les categories de la millor cançó d’autor pel tema ‘No m’ho esperava’ i millor disc en llengua no catalana amb l’àlbum ‘Iceberg’. Núñez s’ha mostrat il·lusionat per haver guanyat els dos guardons i ha assegurat que no s’esperava superar altres companys com La Pegatina o Samantha.
Buhos, millor artista i millor videoclip
La banda Buhos ha esgarrapat el guardó de millor artista a Núñez i també s’ha coronat amb el guardó de millor videoclip amb el tema ‘El dia de la victòria’. De fet, en aquest vídeo hi participa el mateix Miki Núñez conjuntament amb Suu i Lildami. En el seu discurs, Buhos ha demanat al govern que permeti “celebrar festivals aquest estiu” i que es facin tests d’antígens a l’entrada. “Amb una entrada i un test negatiu es pot sortir de la comarca”, ha afirmat el cantant del grup. “Estem tots molt cremats, deixeu-nos viure una mica”, ha reblat.
De la quinzena de guardons de la votació popular que s’han revelat a la gala, Txarango ha rebut el premi a millor disc de pop-rock per ‘De vent i ales’. El grup ha dedicat el premi a l’economista Arcadi Oliveres, que aquesta setmana va morir.
Sabor de Gràcia s’ha emportat el premi a millor disc de folk per ’25 anys’; Ballaveu ha estat guardonat amb el premi a millor cançó de folk pel doble senzill ‘Dalt del cotxe. Un, dos, rat’; i La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya s’ha fet amb el premi a millor disc de clàssica per ‘Emociona’t amb la SCCC: 25 anys de Música Global’.
En la categoria de músiques urbanes, el premi popular a millor disc ha estat per a la valenciana JazzWoman pel disc ‘Maléfica’, i el premi a millor disc per a públic familiar se l’ha emportat ‘Papallones’, de Macedònia.
El Premi Enderrock d’Honor s’ha lliurat a Guillermina Motta; el Premi Enderrock a la Trajectòria ha estat entregat “ex aequo” a Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent; la campanya #Joemcorono ha rebut el Premi Enderrock Estrella; i, per acabar, el Premi Joan Trayter a la producció s’ha atorgat a David Soler.
Tests a tots els nominats
L’entrega dels Enderrock d’aquest 2021 s’ha fet aquest dijous al vespre a l’Auditori de Girona en una edició especial a causa de la pandèmia. De fet, l’organització ha fet prop de 300 tests d’antígens ràpids als artistes nominats, als que han actuat i altres persones que han participat en el muntatge.
El director del grup editorial Enderrock, Lluís Gendrau, ha aprofitat per recordar que no s’ha registrat cap cas positiu entre el públic i això “garanteix una cultura segura”. A més, Gendrau ha recriminat al govern que amb el confinament comarcal “prohibeixi a la pràctica” esdeveniments com la gala que s’ha fet aquest dijous a la nit, ja que la majoria dels assistents no podria anar-hi. Per això ha reclamat l’aprovació del “salconduit cultural”.