Els organitzadors del Primavera Sound han manifestat la seva voluntat de quedar-se a Barcelona i renovar la celebració del festival a la ciutat fins al 2027. Malgrat la polèmica de les darreres setmanes, el codirector del festival, Gabi Ruiz, ha aclarit que en cap cas hi ha hagut un problema econòmic, sinó de dates, per fer quadrar les agendes dels músics. Com ja s’havia avançat, el 2023 el Primavera Sound es dividirà en dues seus: de l’1 al 3 de juny al Parc del Fòrum, a Barcelona, i del 8 al 10 a la Ciudad del Rock d’Arganda del Rey, a Madrid.

Mediació de l’alcaldessa Colau

El festival espera que la signatura de l’ampliació del contracte amb Barcelona no s’allargui més enllà de la setmana que ve. L’únic problema que hi ha per tancar l’acord està en les dates de l’edició del 2024, ja que, asseguren, a finals del mes de maig han de competir amb altres festivals molt potents d’Estats Units.

El responsable del festival ha subratllat el paper de l’alcaldessa, Ada Colau, per llimar diferències i assegurar la continuïtat de l’esdeveniment a Barcelona.

La nostra voluntat és quedar-nos al 100% a Barcelona. No volem marxar i l’alcaldessa tampoc no vol que marxem. Potser no solucionarem els problemes demà, però ens ha demanat que confiem en ella
Gabi Ruiz, codirector del Primavera Sound

En la roda de premsa de balanç de l’edició d’aquest any, els responsables de l’esdeveniment també han demanat una interlocució única, després de la complicació que, diuen, els ha suposat negociar a tres bandes amb l’Ajuntament de Barcelona, el de Sant Adrià del Besós i l’Autoritat Portuària.

Agraïts amb Madrid

Ruiz ha agraït l’oferiment de les autoritats de Madrid per acollir l’edició del festival: “Madrid ens ha rebut amb els braços oberts. La nostra voluntat és anar a Madrid i quedar-nos-hi per sempre”. Per tant, diuen, “la doble data a Barcelona està totalment descartada”. Malgrat tot, s’han mostrat optimistes per acabar de perfilar totes les discrepàncies amb l’Ajuntament de Barcelona: “Solucionarem aquests problemes.”

Després de dos anys sense festival per l’emergència sanitària, l’edició del 2022 del Primavera Sound ha tingut un impacte econòmic de 349 milions d’euros. Al llarg dels dos caps de setmana s’hi han congregat al voltant de mig milió d’assistents: 220.500 durant la primera setmana i 240.000 al Weekend 2.