Sisè dia de vaga als museus

Aquest dissabte el sindicat SUT manté aturades al Museu Picasso, al MACBA, al CCCB i a la Sala Ciutat

El sindicat convocant de les darreres jornades de vaga als museus creu que l’acord és cosmètic per “posar fre a les reclamacions de les plantilles dels museus” i afegeix que es tracta d’un “rentat de cara necessari per a la UGT i CCOO”, sindicats que “no han tirat endavant cap mobilització en aquest sector”.

Per això, aquest dissabte al matí desenes de persones s’han concentrat a les portes del CCCB i del MACBA. Reclamen que es respectin les categories professionals segons les funcions que fa cada treballador, que se solucioni la discriminació salarial i que se subrogui completament la plantilla.

A més, diuen que l’empresa Magma Cultura vulnera el seu dret a vaga. Aquest dijous, els vaguistes ja van denunciar que al Museu Picasso s’havia intensificat la presència de la Guàrdia Urbana a l’exterior de les instal·lacions. Asseguren que hi havia fins a una dotzena d’agents per defensar “el negoci del Museu i de Magma Cultura”. Aquest dissabte no s’hi ha vist la policia municipal, però des del sindicat SUT afirmen que s’han contractat una dotzena de nous treballadors per substituir els que no han anat a treballar i això, consideren, vulnera el dret a vaga.

Aquest dissabte els treballadors han organitzat piquets tant al MACBA com al  CCCB per donar a conèixer les seves denúncies als visitants dels museus. En el cas del MACBA, com que els treballadors encarregats de les taquilles s’ha unit a la vaga, l’accés a les instal·lacions ha estat gratuït, i això ha contribuït a fer que la caixa de resistència que hi havia a l’entrada del museu recaptés força diners.

El  8 de maig hi ha prevista una altra reunió de mediació entre empresa i treballadors al Departament de Treball.

seccions
etiquetes