La Setmana de l’Àlbum

s’ha hagut de transformar per adaptar-se a la pandèmia del coronavirus i les noves restriccions sanitàries. La majoria de tallers i activitats vinculats al llibre il·lustrat s’han fet en format virtual. És la novetat d’enguany, que permet arribar a un públic més internacional i adult. Artistes, entesos del món de la il·lustració, editors i escriptors ofereixen xerrades i tallers a través de YouTube o Zoom sobre temàtiques sovint invisibilitzades en contes tradicionals. Per exemple, Soc la Mar parla sobre el descobriment del cos i la identitat de gènere. D’altres tracten de fer entenedora la política als nens com en La composición de Piu Martínez on la protagonista viu en una dictadura.

Eines per explicar el món

L’única activitat presencial aquest any és la mostra La veu de l’àlbum, que proposa recórrer una vintena d’històries narrades en imatges. Al Centre Cívic Pati Llimona, els àlbums il·lustrats serveixen com a “eines” per ajudar a explicar el món als més petits segons Lluís Zendrera, de l’Associació Àlbum. Parla, també, del paper educatiu que tenen els àlbums il·lustrats en qüestions com la diversitat sexual o en la igualtat de gènere.

Precisament, un dels objectiu del festival és demostrar la importància de la literatura en la infància i normalitzar, des de ben petits, qüestions que sovint no ho estan. Cada dia es faran xerrades i tallers en línia que s’estendran fins el proper divendres 13.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a