Els operadors de transport públic recomanen no parlar durant els trajectes com a mesura contra la covid-19. En el cas del metro, per fer-ho visible, ho fan miatjançant missatges de megafonia i pantalles informatives on demanen silenci als passatgers. També hi ha missatges similars a Rodalies o als Ferrocarrils de la Generalitat. Es tracta d’una mesura aplicable en tot el conjunt del servei de transport públic. Queda descartat, per tant, incorporar un vagó exclusiu per al silenci tal i com va explicar a RAC1 el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Tot això arriba després que la setmana passada diversos experts alertessin que el transport públic pot ser un punt de contagi i que calia prendre més mesures per evitar contagis.

Missatges poc perceptibles

Alguns usuaris del metro confessen que s’han assabentat de la recomanació a través d’alguns mitjans de comunicació i no pas a la mateixa estació. Diuen que els missatges són poc perceptibles i que “potser els haurien de repetir més sovint”. D’altres creuen que és una mesura “absurda” ja que consideren que amb la mascareta posada no hi ha risc de contagi.

184 dispensadors de gel hidroalcohòlic

TMB també ha completat la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic als vestíbuls i enllaços de totes les estacions de les línies convencionals -de la L1 a la L5- que són les que concentren el 90 % del passatge. En total són 184 aparells que faciliten la higiene de mans durant els desplaçaments. D’altra banda, segons dades de l’Autoritat del Transport Metropolità, el confinament municipal ha tingut efecte sobre la demanda del transport públic. A l’àrea de Barcelona, va caure entre un 70 i un 80 % el dissabte i el diumenge passat.