(ACN/redacció) El cantautor Joan Manuel Serrat ha anunciat una última gira per acomiadar-se personalment del públic amb el qual ha compartit “vida i cançons durant més de mig segle”. Serrat, de 77 anys, ha decidit tancar una etapa després d’una “inactivitat forçosa” obligada per la pandèmia global de la covid-19.

Fi de gira al Palau Sant Jordi

El Noi del Poble-sec ha anunciat que farà una gira internacional que començarà l’any que ve, batejada amb el nom d‘El vicio de cantar 1965-2022. El primer concert es farà al Beacon Theatre de Nova York el 27 d’abril del 2022. Serrat té previst acabar la gira el 23 de desembre al Palau Sant Jordi.

El compositor de la famosa cançó ‘Mediterráneo’ ha explicat en un comunicat que seguirà tocant i composant a casa i que “és possible que gravi un disc”, però no tornarà als escenaris. Serrat ha assegurat que no es podia acomiadar “a la francesa sinó com cal”, després de més de 50 anys de carrera musical.

Serrat va actuar per primer cop davant de públic el 18 de febrer del 1965 en el programa ‘Radioescope’, de Ràdio Barcelona. Un dels darrers concerts que ha fet va ser el gener del 2020 al Sant Jordi, al costat de Joaquín Sabina.