El 3 de novembre de 1966, el pianista Dave Brubeck va inaugurar  la primera edició del Festival de Jazz de Barcelona al Palau de la Música, un cartell que es completava amb altres grans noms del jazz com Tete Montoliu, Sonny Rollins amb Max Roach i Stan Getx amb Astrud Gilberto.

Fins el 16 de desembre es pot visitar al Palau de la Música una exposició per descobrir el recorregut del Jazz al Palau. El Josep París l’ha pogut fer amb la mirada de Ricard Gili, el fundador i director de La Locomotora Negra.Concerts del Festival de Jazz de Barcelona

Aquesta 50a edició del Festival de Jazz de Barcelona va començar el 26 d’octubre al Palau de la Música amb Chucho Valdés i, durant dos mesos, hem pogut gaudir d’uns 150 concerts.

Andrea Motis i Ignasi Terraza

Palau de la Música / Dimecres 12 de desembre a les 21 h / De 16,80 a 45 euros

Andrea Motis va debutar al festival de Jazz de Barcelona l’any 2011 quan tenia 15 anys i des de llavors no ha fallat a cap cita del festival. Per celebrar aquestes 50 edicions realitzarà un concert a duo amb el pianista Igansi Terraza, un dels grans noms del jazz a Catalunya.Chicago Mass Choir

Sala Barts / Dimarts 18 de desembre a les 21 h / De 27,50 a 36 euros

Chicago Mass Choir tornen al festival de Jazz de Barcelona després de rebre el premi Stellar, considerat els Grammy del gòspel, com a millor cor tradicional. El grup presenta el seu nou espectacle, ‘Connecting Souls’. Chicago Mass Choir celebra els seus 30 anys d’història com un dels grans conjunts de gòspel del món.