L’octubre del 2017, el barri del Farró va guanyar un teatre nou, La Gleva. Després d’11 mesos en funcionament, va ser reconegut amb el Premi Catalunya de Teatre com a projecte cultural amb un futur més prometedor. La sala de petit format va començar amb 40 butaques i ara ja n’omple 120: “Estem molt contents, ens ha sorprès a nosaltres mateixos la velocitat amb la qual el públic ha començat a venir i també el ressò que ha tingut allò que hem fet”, explica Albert de la Torre, promotor de La Gleva.

Programació eclèctica

En la primera temporada i en el que va de la segona, han passat per La Gleva artistes de renom del teatre com Mario Gas o Pavlovsky, així com també Jordi Oriol, Ramon Simó o Joan Ollé. Però també donen espai a creadors joves que, des de la sala, creuen que se’ls han de donar oportunitats i potenciar-ne el talent. La Gleva té una programació molt eclèctica que barreja no només generacions, sinó també gèneres i llenguatges.

Residències per al talent jove

La Gleva ofereix producció, espai per assajar i exhibició de les obres a dones creadores, una manera d’impulsar i visibilitzar la part femenina de la dramatúrgia. Laia Alberch, Paula Ribó o Marina Prados són algunes de les creadores que han estat en residència.

Producció pròpia

En aquest any i escaig, el Teatre la Gleva ha fet diverses coproduccions i tres produccions pròpies: ‘Así empezó la guerra’, ‘It’s all about the hairstyle’ i ‘El percebeiro’, que s’estrenarà aquest dijous, 13 de desembre. L’objectiu és poder produir cada vegada més: “És molt important pensar projectes, buscar un equip i trobar la manera de finançar-ho, de portar-ho aquí, de portar-ho a altres llocs”, explica Júlia Simó, programadora del teatre.