El SAT!, el teatre municipal de Sant Andreu, està d’aniversari. Fa 20 anys que va obrir portes com un teatre generalista, però la temporada 2012-2013 va ser quan va apostar per fer un canvi de rumb i especialitzar-se en teatre familiar i de dansa. Al llarg d’aquests anys d’història, el SAT! ha acollit fins a 900 espectacles de 600 companyies diferents.

El SAT!, un referent dels espectacles familiars

Durant la primera edició, 20.673 espectadors van passar per la sala andreuenca ubicada al carrer de Neopàtria. En la darrera han més que duplicat el nombre de visitants: van acollir 269 funcions i 45.492 espectadors. Segons el director del SAT!, Òscar Rodríguez, el teatre s’ha fet un lloc a la ciutat i és un referent en espectacles familiars. Tot i això, assegura que falten alguns ajuts econòmics més per ser un referent europeu.

‘En Joan sense por i la casa encantada’, de la Roda Produccions, es podrà veure al SAT!

Compromesos també amb els projectes locals

Des dels inicis, el SAT! s’ha obert també a les arts escèniques d’aficionats del districte a través del cicle Fica’t al SAT!, la mostra de les arts escèniques amateurs del districte de Sant Andreu. La temporada del 2021-2022 es van exhibir un total de 10 espectacles, fet que, segons els organitzadors, reflecteix l’efervescència creativa de Sant Andreu. En la vintena edició, que se celebrarà de gener a abril, hi participaran set companyies amb propostes cada vegada més modernes.

En la línia d’apostar pels programes locals, fa tres anys va iniciar un projecte pedagògic amb l’Institut Dr. Puigvert i la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats per a la formació d’arts escèniques a alumnes de batxillerat.

SAT
‘La pastissera i els follets’, de l’Estaquirot Teatre, que es jubilarà a l’escenari del SAT!

Una quarantena d’espectacles en la nova temporada

Sota el lema “Incomptables experiències per viure”, fins al 21 de maig el SAT! té programat 23 espectacles familiars i 16 de dansa. Respecte als primers, l’oferta inclou teatre, titelles, teatre musical, dansa, circ i moviment i set espectacles per a primera infància que conformen el cicle Remenuts.

A més, una de les companyies que ha acompanyat des dels inicis del SAT!, L’Estaquirot Teatre també puja a l’escenari per jubilar-se. Després de 50 anys de trajectòria artística, la històrica companyia de titelles es retira dels escenaris amb tres espectacles.

En dansa, el SAT! acollirà dansa contemporània, urbanes i flamenc. El teatre participarà en els festivals elPetit, Dansa Metropolitana i Grec Festival de Barcelona i ha impulsat al 18a edició del festival Dansat! amb sis espectacles, dues peces de carrer gratuïtes i quatre de sala.

‘Chorus’, de Gaston Core, serà un dels espectacles de dansa que es veurà al SAT!