quan és Halloween origen

Halloween és una festivitat que cada cop suma més seguidors a Catalunya. Les disfresses són les grans protagonistes de la nit més terrorífica de l’any, una celebració que hi ha qui pensa que està vinculada als Estats Units però no és així. A continuació et detallem quan és Halloween i l’origen aquesta festivitat.

Què fer per la Castanyada 2022 i Halloween a Barcelona?

Quan és Halloween?

La festa de Halloween se celebra cada any la nit del 31 d’octubre i aquí, a Catalunya, aquesta festivitat competeix cada any amb la castanyada per no perdre protagonisme.

Per què se celebra Halloween?

La festa de Halloween té un origen celta i procedeix de l’expressió “All Hallows Eve”, que significa vigília de Tots Sants. Més concretament va néixer a partir de Samhain, una festivitat que durava diversos dies i marcava la fi de la temporada de collites i l’inici de l’any nou. Segons marcava la tradició irlandesa, s’havien d’encendre espelmes a les cases per ajudar els difunts a trobar el camí.

Halloween amb nens: què fer a casa i activitats a Barcelona per als més petits

Com arriba la festa de Halloween fins als nostres dies?

A mitjans del segle XIX, els immigrants irlandesos van exportar la tradició a diferents zones de l’Amèrica del Nord. Allà la festa de Halloween es va fer molt popular i als Estats Units va arrelar de tal manera que hi ha qui pensa que és un costum nord-americà.

L’historiador Dani Cortijo explica que “si no fos per la festa irlandesa, Halloween no hauria arribat fins als nostres dies però el cinema nord-americà el va estendre per tot el món“.